Deputat din Botoșani „bătut” de o siguranță. „Am pierdut o etapă pentru 10 lei”

Un deputat din Botoșani a pierdut la Raliul Moldovei din cauza unei… siguranțe. Andrei Drancă a participat la competiție alături de George Hobjilă. De altfel, Hobjilă a precizat că totul părea să meargă bine, dar cu două minute înainte de start, mașina de curse nu a mai vrut să pornească.

„Am fost bătuți de o siguranța. Am pierdut o etapa pentru 10 lei. După shakedown-ul de vineri, unde ne-am simtit foarte bine și lucrurile păreau sa meargă intr o direcție buna pentru noi, ziua de duminica avea alte planuri. Cu 2 minute inainte de startul efectiv al raliului, mașina de curse nu a mai vrut sa pornească, sistemul de alimentare cu benzina al mașinii refuzând sa functioneze, mașina pornind in aceeași dimineața de aproximativ 4 ori. Dupa aproximativ 20 de minute de veriticat și căutat vinovatul, acesta s a găsit, siguranța de pe pompa fiind vinovata. Conform regulamentului, expirasera cele 15 minute de întârziere in care poți ponta. Din păcate, ma pot considera înfrânt de o siguranța. Asta e Motorsportul, așa sunt masinile, totul trebuie sa funcționeze perfect, asa o piesa de câțiva euro, ajunge sa coste sute de euro”, a spus George Hobjilă.

Cei doi nu se lasă însă și așteaptă cu nerăbdare să participe la Raliul Iașului.
Campionul en titre al României, Simone Tempestini, a câştigat, duminică, Raliul Moldovei, etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano.Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally 2 Evo) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 28 min 33 sec 6/10, fiind urmat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 41 sec 9/10, şi de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 03 min 00 sec 5/10. Fostul campion naţional Valentin Porcişteanu, câştigător al Raliului Moldovei în 2019, a încheiat pe locul 5.În total, 52 de echipaje, inclusiv 5 străine (din Turcia, Bulgaria şi Italia), au fost prezente la startul festiv care s-a dat în Piaţa Tricolorul din Bacău.

Sebastian Barbu este noul lider al clasamentului general, cu 187,6 puncte, urmat de Andrei Gîrtofan, 186,2 puncte, în timp ce Tempestini are 164 de puncte. Se iau în calcul cele mai bune şapte rezultate din totalul de nouă etape programate. Etapa a şaptea a sezonului va fi Raliul Iaşului, în perioada 2-4 septembrie.

FOTO Deputat din Botoșani implicat într-un accident la Raliul Harghitei. „La vreo 150 km/oră am pierdut spatele, am lovit șanțul, ne-am dat de vreo doua ori peste cap”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *