O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu o tumoră de 20 de kilograme. Medicii au operat-o

O femeie din județul Botoșani a ajuns la spital cu o tumoră de aproximativ 20 de kilograme. Botoșăneanca, în vârstă de 67 de ani, din comuna Stăuceni, lupta cu această tumoră uriașă de câțiva ani, iar inițial fusese diagnosticată cu ciroză și hepatită C. Medicul chirurg Iulian Preda, cel care a operat-o, a descoperit că femeia nu are ciroză, ci o tumoră chistică ovariană dreapta, cu o extensie foarte mare.

„Când am început operația am scos 19,3 litri de subgradație, deci nu am socotit nimic din ce am pierdut așa, fâsâit, pe lângă burtică, deci tot ce a fost pe aspirator, plus masa cărnoasă, să spunem, de peste un kilogram”, ne-a declarat medicul Iulian Preda.

Potrivit medicului, operația a reușit, însă femeia va trece prin o serie de tulburări cardio-vasculare, „poate și de altă natură, eu știu, renală sau în alt sens, de lipsa, de această dată, a compresiunii tumorale”

Momentan este în Reanimare, este conștientă, nu este întubată… în principiu avem speranțe să fie bine, însă se poate întâmpla să fie și un prognostic rezervat deoarece am operat-o pe un anumit fond medical, vârstă, tulburări cardiace, tulburări hepatice”, a mai precizat medicul.

Aceasta este a treia tumoră, după mărime, operată la Spitalul Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *