Tumoră cerebrală de 5 cm operată cu succes la Spitalul Județean Botoșani. Intervenția chirurgicală, efectuată în premieră la spital

medic Kiss Petre

Medicii de la compartimentul de Neurochiriurgie și Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean ”Mavromati” au extirpat o tumoră de pe creierul unui botoșănean în vârstă de 47 de ani. Operația efectuată în urmă cu mai bine de o săptămână este în premieră la Spitalul Județean ”Mavromati” și a fost una de succes.

Intervenția chirurgicală a durat 6 ore, fiind realizată de o echipă medicală condusă de medicul neurochirurg Petre Attila Kiss, împreună cu medici de anestezie și terapie intensivă.

”În cadrul compartimentului de Neurochirurgie s-a realizat o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori cerebeloase stângi de aproximativ 5 centimetri unui pacient în vârstă de 47 de ani. Deși medicii de terapie intensivă au fost suprasolicitați acordând asistență medicală de specialitate pentru pacienții COVID 19, și-au exprimat entuziasmul pentru a realiza intervenții chirurgicale mai complexe în Spitalul Județean. Mulțumim pe această cale și specialiștilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Nicolae Oblu” din Iaşi pentru sprijinul acordat și care sunt alături de noi în toate demersurile pe care le facem în specialitatea de Neurochirurgie”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Evoluția neurologică a pacientului a fost una bună, el fiind externat după o săptămână de recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *