Preotul din Botoșani, decedat la 64 de ani, va fi înmormântat în curtea bisericii unde a slujit. Când va fi înmormântarea!

Preotul Dumitru Budeanu, care s-a stins din viață vineri seară, va fi înmormântat în curtea Bisericii „Sfântul Dumitru” din localitatea Vârfu Câmpului, acolo unde a slujit. Slujba de înhumare a iubitului preot botoșănean va începe marți, la ora 11.00, la ea urmând să participe și zeci de preoți din întreg județul Botoșani.

Părintele Dumitru Budeanu avea 64 de ani, era licențiat al Institutului Teologic de grad universitar Bucureşti. Din anul 1982 până în noiembrie 1998 a fost preotul Parohiei Ionăşeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe – Ionăşeni, Sfântul Nicolae – Bogza şi Biserica Bohoghina. Din 1998 şi până în prezent este preotul Parohiei Vârful Câmpului, Biserica Sfântul Dumitru.

Pentru deosebitele sale realizări a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza,Vârful Câmpului și Maghera, case praznicale. Preotul a ajutat mii de oameni de-a lungul anilor.

Tristețe fără margini! A murit un apreciat preot din Botoșani, care a ridicat două biserici și a ajutat mii de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *