Tristețe fără margini! A murit un apreciat preot din Botoșani, care a ridicat două biserici și a ajutat mii de oameni

Preotul Dumitru Budeanu, de la Parohia Vârfu Câmpului, s-a stins din viață vineri seară. Pentru acesta s-au făcut nenumărate apeluri pentru găsirea donatorilor de sânge, dar, în ciuda încercărilor medicilor de a-l ține în viață, preotul a murit.

Părintele Dumitru Budeanu avea 64 de ani, era licențiat al Institutului Teologic de grad universitar Bucureşti. Din anul 1982 până în noiembrie 1998 a fost preotul Parohiei Ionăşeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe – Ionăşeni, Sfântul Nicolae – Bogza şi Biserica Bohoghina. Din 1998 şi până în prezent este preotul Parohiei Vârful Câmpului, Biserica Sfântul Dumitru.

Pentru deosebitele sale realizări a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza,Vârful Câmpului și Maghera, case praznicale. Preotul a ajutat mii de oameni de-a lungul anilor.

Preot din Botoșani, în stare gravă la spital. Are nevoie urgent de sânge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *