Doliu! A murit fostul director al barajului Stânca- Costești

Un fost director de la barajul Stânca – Costești s-a stins din viață. Este vorba despre inginerul Dumitru Popescu, care a decedat în noaptea de joi spre vineri. Remarcabil inginer cu o carieră de peste cincizeci de ani, Milică Popescu a fost expert internaţional în construcţii hidrotehnice, diriginte de şantier şi director al Nodului Hidrotehnic Stânca-Costeşti. Era pensionar, dar continua să colaboreze, ca expert, cu Apele Române, care administrează barajul Stânca- Costești.

„A fost un om minunat, pentru oameni. Ajuta pe oricine, indiferent dacă îl cunoștea sau nu, cine ajungea la el cu o problemă se rezolva favorabil”, ne-a mărturisit un fost coleg al acestuia.

Dumitru Popescu ar fi urmat să împlinească, în octombrie, 80 de ani.

Trupul neînsuflețit va fi depus, începând de sâmbătă, 6 august, ora 12.00, la Biserica „Sfinţii 40 de Mucenici” (Str. Berthelot 14 din Iași), unde va avea loc şi slujba de înmormântare, luni, 8 august, de la ora 11.00. Va fi apoi înhumat la Cimitirul Eternitatea.

Barajul Stânca-Costești a fost construit pe râul Prut, la hotarul României cu Republica Moldova, odată cu construcția centralei hidroelectrice omonime. Barajul formează lacul de acumulare cu același nume care are o suprafață de 59 km² (este cel mai mare lac de acumulare din România).

La construcția barajului Stânca-Costești, partea română a fost nevoită să strămute șapte sate, iar cea sovietică, adică Republica Moldova, 11 sate. Barajul a fost dat în folosință pe 1 august 1978.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *