Femeie din Botoșani, în stare gravă după un accident rutier. Are nevoie urgent de sânge. „Ajutați-mă să-mi salvez mama!”

O femeie din Botoșani, rănită în accidentul rutier de la Popăuți, are nevoie urgent de sânge, fiind în stare gravă la spital. Cunoscuții fac apeluri pe rețelele de socializare în speranța că vor găsi donatori. Se poate dona orice grupă de sânge cu mențiunea Luminița Angelica Galon.

Femeia este internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Botoșani.

„Ajutați-mă să-mi salvez mama! Avem nevoie urgent de donatori de sânge, indiferent de grupa, pe numele Galon Luminița Angelica, internata la Spitalul Mavromati Botoșani, secția ATI! Mulțumim din suflet!”, este mesajul transmis de fiul acesteia.

Doi soți răniți în accidentul de la Popăuți

Două persoane, soț și soție, de 50 de ani, au fost rănite în urma unui accident rutier, produs în urmă cu puțin timp, în apropierea Stațiunii Popăuți. Autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului, iar în urma impactului femeia, pasageră pe scaunul din dreapta șoferului a rămas încarcerată.

La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de descarcerare, una de stingere și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

După ce echipajul SMURD a stabilizat victima, pompierii au extras-o din autoturism, tăind portierele și stâlpul de susținere. Aceasta era conștientă și va fi transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Soțul acesteia a fost preluat de echipajul SAJ. Și acesta era conștient.
Pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, fiind deconectate bornele bateriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *