FOTO! S-a pus în funcțiune semaforul cu buton de la capătul Pietonalului Unirii din Botoșani

Incepând de astăzi, un nou semafor este funcțional în municipiul Botoșani. Atât pietonii cât și șoferii vor trebui să fie atenți în zona Pietonalului Unirii, la trecerea de pietoni spre Parcul „Mihai Eminescu” întrucât de astăzi este funcțional semaforul cu buton, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului „Semaforizare inteligentă a trecerilor de pietoni situate în Calea Națională – zona BRD și Bulevardul Mihai Eminescu – zona monument Parcul Mihai Eminescu”.

Instalația de semaforizare de pe Bulevardul Mihai Eminescu include: lămpi LED de mare intensitate, cu aprindere instantanee, de iluminat stradal (iluminează trecerea de pietoni pe faza de traversare, cu rol de sporire a vizibilității), semafoare de vehicule, semafoare pentru pietoni, semafoare acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere, butoane pietonale și indicatoare prevăzute cu LED-uri verzi (luminează intermitent numai pe perioada de acțiune, până la prima apăsare. După apăsarea butoanelor, acestea se sting, indicând luarea în considerare a comenzii. Automate de dimensiuni reduse (dedicate automatizării instalațiilor de semaforizare rutieră, care se vor monitoriza online).️

Au mai fost executate lucrări privind montări de țevi de protecție și cabluri subterane, consolidare stâlpi sau refacerea suprafețelor carosabile și trotuarelor. În curs de finalizare este și lucrarea de pe Calea Națională, din zona BRD. În această zonă, semaforul va fi funcțional în scurt timp, transmite sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com