Sute de școli din județul Botoșani nu îndeplinesc nici măcar cerințele minime de securitate

Sute de școli din județul Botoșani nu îndeplinesc nici măcar cerințele minime de securitate. Potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, din totalul de 479 de unități de învățământ, un număr de 278 de unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video,în timp ce 201 unități de învățământ nu beneficiază de sisteme de televiziune cu circuit închis instalate sau sistemele existente sunt nefuncționale.

Reprezentanții IPJ Botoșani susțin că a fost identificat un deficit în ceea ce privește instalarea sistemelor antiefracție în școli, fiind constatat faptul că un număr de 334 din totalul de 478 de unități de învățământ nu beneficiază de sistem antiefracție și doar 131 dintre acestea îl au instalat, iar 14 sunt în curs de instalare.

De asemenea, din totalul de 479 de unități de învățământ, 97 beneficiază de sistem de control acces, 3 sunt în curs de instalare, iar 379 nu au instalat sistem de control acces. În ceea ce privește asigurarea pazei în unitățile de învățământ, 87 de școli sunt asigurate cu pază proprie. Cele 87 de unități de învățământ sunt asigurate cu pază, în baza planurilor de pază aprobate de către poliție, fiind angajat personal calificat profesional pentru meseria de agent de securitate, atestat de poliție în condițiile legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *