Fiul unui primar din Botoșani, campion la Jocurile Europene Universitare la handbal

Fiul primarul din orașul Săveni, Relu Tîrzioru, a devenit campion la Jocurile Europene Universitare la handbal. Adrian Tîrzioru a câștigat cu echipa Universității Ștefan cel Mare din Suceava competiția găzduită de orașul polonez Lodz. În finala Jocurilor Europene Universitare, formația lui Tîrzioru a învins cu 36-31, echipa Universității Granada (Spania). Echipa suceveană a câștigat toate cele șase partide disputate în cadrul competiției, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

Botoșăneanul Tîrzioru a fost căpitanul formației sale pe parcursul tuturor meciurilor disputate în întrecerea universitară din Polonia

Echipa din Suceava a fost condusă de antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei, iar cei 12 jucători care au dus greul competiției din Polonia: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

Echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava este campioană europeană pentru a doua oară, repetând performanța din 2017, înregistrată la Jocurile Europene Universitare de la Malaga (Spania). În anul 2018, CSU cucerea medaliile de bronz la Coimbra (Portugalia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *