Un tânăr din Botoșani a ucis un om după ce l-a lovit cu pumnul în față. Și-a aflat pedeapsa

scandal in bar, stiri, botosani, politieUn tânăr din județul Botoșani care a ucis un om după ce l-a lovit cu pumnul în față a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare. Este vorba de Cătălin Marius Cojocia, de 28 de ani, care a primit pedeapsa, în primă instanță, de la Tribunalul Botoşani, care l-a găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”.

Potrivit anchetatorilor,  în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2020, în timp ce se afla pe terasa unui bar din comuna Conceşti, pe fondul unei discuţii contradictorii şi a consumului de alcool, i-a aplicat unui alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, o lovitură cu pumnul în zona feţei, în urma căreia victima s-a prăbuşit şi s-a lovit cu capul de beton, cauzându-i-se astfel un edem cerebral care, la scurt timp, a dus la deces.

Botoșăneanul condamnat poate contesta pedeapsa la Curtea de Apel Suceava.

Solutia pe scurt:

Respinge cererea inculpatului de reţinere a circumstanţelor atenuante prevăzută de art. 75 alin. 1 lit. a, art. 75 alin. 1 lit. b şi art. 75 alin. 2 lit. a Cod penal, ca nefondată. Condamnă pe inculpatul Cojocia Marius Cătălin, aflat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. şi ped. de art. 195 Cod penal cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani. În temeiul art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsă durata reţinerii de 24 de ore, începând cu data de 21.11.2020, ora 20:30. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală men?ine măsura controlului judiciar dispusă prin Ordonanţa nr. 1535/P/2020 din 22.11.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Obligă inculpatul să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: – părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 424,80 lei reprezentând daune materiale; – părţilor civile Pintilei Viorica şi Pintilei Gheorghe suma totală de 13.176 lei reprezentând daune materiale şi câte 7.000 euro pentru fiecare reprezentând daune morale; – părţii civile Vorniceanu Liliana suma de 3.000 euro, reprezentând daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile formulate în cauză, ca nefondate. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 2.862 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 150 lei pentru faza de judecată, iar suma de 2.712 lei pentru faza de urmărire penală). În temeiul art. 276 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către partea civilă Vorniceanu Liliana a sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare constând în onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 22 iulie 2022.

 

Un tânăr afacerist din Botoșani și-a pierdut cardul, iar cel care l-a găsit a cheltuit 40.000 euro. „O să poarte Dior la închisoare acum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *