O femeie din Botoșani a fost atacată de un câine. La fața locului au ajuns jandarmii și un echipaj SMURD

O femeie din Botoșani a fost mușcată de glezna dreaptă de un câine și a sunat la numărul unic de urgență 112, solicitând intervenția autorităților. Totul s-a petrecut pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoșani. Femeia sângera puternic, iar la fața locului a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale.

Femeia în vârstă de 72 de ani le-a indicat jandarmilor curtea în care a întrat câinele după ce a mușcat-o, prin poarta lăsată deschisă. Proprietarul locuinței a spus că nu este câinele lui, dar un martor a declarat că a văzut câinele respectiv în curte în ultimul timp și, mai mult decât atât, acesta ar mai fi încercat să muște și alte persoane care mergeau pe trotuarul din fața imobilului.

„Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, pedeapsa prevăzută de Ordonanța de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi fiind închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Recomandăm cetățenilor să apeleze imediat numărul 112, în cazul în care observă câini agresivi în libertate, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun în vederea evitării unor situații similare, în care ar putea fi implicați în special copiii, dar și adulții”, precizează purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Botoșani, Dan Izotov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com