FOTO Covor tradițional pictat pe Pietonalul Unirii. Atrage toate privirile trecătorilor!

Un covor tradițional a fost pictat pe pietonalul Unirii printr-un demers al directorului Centrului de Creație Botoșani, Iustina Irimia- Cenușă, și a soțului său, preotul militar Teodor Cenușă.

Opera de artă a fost realizată de profesoarele Talida Grunzac și Genoveva Dolhescu, alături de elevele lor  Alexia Spinosu, Lavinia Oniciuc, Daria Aprotosoaei, Alexandra Asaftei, Beatrice Andrici, Sorina Tudos, Ela Pădureț Nechifor, Demetra. „Covorul” este realiza pe Pietonalul Unirii, în fața Casei Văsescu, și atrage privirile trecătorilor.

„Îmi doream de mulți ani o trecere de pietoni pictată cu motive tradiționale, însă, cum nu se poate realiza, am căutat soluții, căci nu există nu se poate atunci când îți vrei cu adevărat ceva și am înțeles că poate lucrurile se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple… Astfel, pentru înfrumusețarea spațiului urban al Municipiului Botoșani, printr-o inițiativă cetățenească finanțată exclusiv din fonduri proprii, cu acordul Primăriei Municipiului Botoșani”, a spus Iustina Irimia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *