FOTO Activități inedite inițiate de un profesor de religie din Botoșani pentru a apropia tinerii de Biserică

Un profesor de religie din județul Botoșani a inițiat o serie de acțiuni inedite pentru a apropia tinerii de Biserică. În zilele de 19 și 20 Iulie în satul Nicșeni s-au desfășurat, la inițiativa și sub coordonarea profesorului George Brînzei, o serie de activități cu tinerii din satele Nicșeni și Dorobanți, având ca scop promovarea comuniunii tinerilor cu Biserica, dar și de cunoaștere a Sfintei Scripturi.

Caravana ASCOR Iași a poposit la Parohia Nicșeni, iar tinerii s-au bucurat, au participat la concursuri, au mâncat împreună și în același timp au învățat din Sfânta Scriptură.  Tinerii participanți au fost primiți încă de la primele ore ale dimineții la școala din Nicșeni.

„După primirea ecusoanelor și întocmirea tabelelor specifice am găsit de cuviință să dăm startul zilei printr-o înviorare ce a determinat pofta de mâncare a participanților, necesară fiind, căci urma micul dejun. Am făcut împreună Rugăciunea de dimineață  dupa care copiii au fost împărțiți în trei grupe și repartizați în trei săli de clasă pentru participarea la sesiunile inițiate de către tinerii de la Iași.  După primele două sesiuni a avut loc masa de prânz asigurată și aceasta de către Parohie. Au urmat alte doua sesiuni despărțite într-un mod dulce prin pauza de înghețată, iar apoi copiii s-au bucurat cu alți voluntari de diverse jocuri despre care las imaginile să vorbească.  După jocuri am vizionat un film alături de voluntari în incinta scolii, pe houl ce pentru doua ceasuri a devenit un mic cinema. Nici aici nu a lipsit surpriza dulce de care s-a îngrijit doamna Învățător Rodica Pirlog”, povestește George Brînzei.

Ultima activitate a fost și cea mai așteptată…focul de tabără la care au participat toți copiii și nu numai.

„Am pus mână de la mână și am făcut o horă ca să arătăm  celor prezenți bucuria pe care indiferent de loc și moment o putem transmite”, spune profesorul.

Așa s-a încheiat prima zi de activități, dar a doua zi tinerii au luat-o de la capăt. Încă de dimineață s-au adunat la Biserica din Nicșeni pentru Sfânta Liturghie la care a participat și Părintele Cristian Buhaciuc, Misionar Protopopesc al Protopopiatului Botoșani, care la final a ținut un cuvânt de învățătură. După Sfânta Liturghie a avut loc premierea participanților și a voluntarilor implicați în activitate.

La final toți copiii au servit prânzul, iar doamna învățător Rodica Pîrlog a oferit un tort ca semn de recunoștință pentru munca celor de la ASCOR Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *