Un val de căldură greu de îndurat se îndreaptă către România. Vom avea temperaturi de 39 de grade

Un val de căldură greu de îndurat se îndreaptă către România. Arșița fără precedent, care a pârjolit deja vestul Europei, vine şi la noi. În Anglia, termometrele au indicat peste 40 de grade Celsius, practic cea mai ridicată valoare, din istorie. Autoritățile au emis pentru prima dată cod roșu şi i-au sfătuit pe oameni să rămână în case. În Spania, incendiile au înghițit mii de hectare de vegetație și pun în pericol traficul feroviar.

La rândul lor francezii vorbesc despre „apocalipsă meteo”. Din cauza căldurii năucitoare a izbucnit un incendiu de vegetaţie în zona metropolitană a Londrei, un lucru neobişnuit pentru această regiune. Flăcările au cuprins şi mai multe lcuinte.

Recorduri de temperatură au fost doborâte în mai multe orașe din toată ţara. La Paris, cele 41 de grade înregistrate după prânz au alungat oamenii din zonele emblematice, de obicei pline.

Și în Spania, incendiile au nimicit până acum mii de hectare de vegetație și amenință zeci de localități. În marile orașe din peninsulă, autoritățile au emis alerte de cel mai înalt nivel și le-au cerut oamenilor să stea în case.

Potrivit specialiștilor, valul de căldură extremă se deplasează către România și începând de miercuri vom simți și noi o creștere accentuată a temperaturilor. Meteorologii estimează că până la sfârșitul săptămânii, în multe locuri din țară, în special din jumătatea sud-vestică, vom avea temperaturi de până la 39 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *