Tânăr din Botoșani, șef de promoție la Facultatea de Pompieri. Andrei a fost felicitat de ministrul Lucian Bode

Botoșaniul are tineri valoroși. Dacă Iuliana Mădălina Borș, din Botoșani, a devenit șef de promoție la Academia de Poliție, urmând o carieră în DGA, și botoșăneanul Andrei Alexandru Hrițcu este șef de promoție la Facultatea de Pompieri.

Cei doi tineri au fost premiați în prezența ministrului de Interne Lucian Bode. Vineri a avut loc festivitatea de decorare a drapelului de luptă și de acordare a gradului militar, respectiv profesional pentru absolvenții promoției de ofițeri „Regina Maria – 100 de ani de la Încoronare” 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

„A fost un moment deosebit de emoționant pentru comunitatea universitară și pentru absolvenți și părinți deopotrivă. Ceremonia de astăzi a avut o dublă însemnătate, marcând pentru absolvenții promoției 2022 încununarea eforturilor de pregătire din timpul anilor de studiu și începutul carierei profesionale în slujba României, legii și a cetățenilor. Totodată, în cadrul ceremoniei de astăzi am decorat drapelul de luptă al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în semn de apreciere din partea Președintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, pentru dăruirea și profesionalismul corpului profesoral care a contribuit la formarea a mii de ofițeri pentru instituțiile noastre. Este nevoie de tineri entuziaști și dornici să învețe de la cei cu experiență, de un suflu nou la nivelul tuturor structurilor, de tineri care să aibă o viziune modernă și care să ne ajute să facem față mai bine provocărilor actuale și viitoare. Le-am transmis absolvenților că drumul pe care au pășit nu este deloc ușor și i-am îndemnat să rămână consecvenți valorilor morale și profesionale care le-au fost transmise de părinți și profesori. Sunt convins că exemplul Reginei Maria îi va inspira și motiva să prețuiască valori precum integritatea, profesionalismul și patriotismul. Felicitări tuturor absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din promoția „Regina Maria- 100 de ani de la Încoronare” 2022”, a spus Lucian Bode.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *