Se alocă bani pentru refacerea sistemelor de irigații din Botoșani. Vezi zonele în care se vor face lucrări!

Agenția Naționale de Îmbunatățiri Funciare (ANIF) a lansat, marți, procedurile de achiziție publică pentru refacerea sistemelor de irigații din mai multe zone din țară, dar și din județul Botoșani. Valoarea totală a lucrărilor finanțate la nivel național depășește șase milioane de lei, iar cele pentru județul Botoșani depășesc 550.000 de lei.

Practic, ANIF propune realizarea unor lucrări de întreținere și reparații a stației de pompare a apei (SPA) BOLD, aflată în amenajarea de irigații Horia- Liveni- Manoleasa, aparținând Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Botoșani. Aceste lucrări sunt în valoare estimată de 211.556,84 lei fără TVA.

O a doua lucrare este cea de întreținere și reparații în Amenajarea pentru combaterea eroziunii solului Burla, amenajarea Curtești – Prăjeni și lucrări la sediul administrativ aflate în administrarea FTIF Botoșani. Această lucrare va costa aproximativ 166.992 lei fără TVA.

Cea de-a treia lucrare este cea de întreținere și reparații în amenajarea de irigații Ripiceni- Stanca, pentru care se alocă suma de 212.642,71 lei, fără TVA.

Județul Botoșani, afectat puternic de secetă. Media precipitaţiilor din ultimele 10 luni este la mai puţin de jumătate faţă de anii precedenţi, susține ministrul Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *