Premieră într-o localitate din Botoșani. O școală va fi transformată în centru comercial

O școală din județul Botoșani va fi transformată, în premieră, într-un complex comercial. Este vorba de fosta școală generală din comuna Trușești, care își schimbă destinația și care, printr-un proiect al Primăriei, va fi transformată în magazine.

Administrația comunei Trușești a alocat 1,6 milioane de lei pentru „Reabilitare imobil existent, schimbare destinație din școală în spații agro-alimentare la parter, spații comerciale la etaj și amenajare piață în localitate”. Pentru această lucrare, Primăria Trușești a semnat un contract cu societatea comercială Trust Construct Proiect SRL Botoșani. Termenul de execuție este de 12 luni.

Școala, care este din cărămidă și dispune de parter și etaj, a fost construită în 1972 și are o suprafață construită de 518 mp și suprafață desfășurată de 1135 mp. Școala are patru săli de clasă la parter și patru la etaj. De asemenea, ea are două laboratoare, cancelarie, dar și grupuri sanitare pe ambele etaje.

Pentru reabilitarea acesteia și schimbarea destinației, Primăria a primit fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *