FOTO! Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a ajuns astăzi în județul Botoșani. S-a întâlnit cu autorități și fermieri

În prima vizită prin țară, în noul mandat de ministru al Agriculturii, Petre Daea a ajuns duminică la Botoșani. La întâlnirea cu fermierii și autoritățile locale din zona Ștefănești a fost prezent și directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Cornel Popa, și directori ai deconcentratelor din domeniul agriculturii botoșănene, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

S-a vizitat stația de pompare a apei Stânca, s-a monitorizat starea de vegetație a culturilor agricole din zonă și sau monitorizat instalațiile de irigat existente în funcțiune.

”Discuțiile în teren au vizat continuarea investițiilor pe partea de irigații și pierderile provocate de seceta severă. De asemenea, domnul ministru a promis că va da curs solicitării pe care am făcut-o în calitate de președinte al Consiliului Județean și va susține extinderea Sistemului Antigrindină din județ cu încă patru puncte de lansare, care să acopere cea mai importantă zonă de cultură a porumbului din Botoșani. Lunca Prutului. Astfel, județul Botoșani va beneficia de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor acoperi întreaga zonă de cultură”, a precizat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *