FOTO Două case din Cătămărăști Deal din județul Botoșani, cuprinse de flăcări, sâmbătă seară. De la ce a pornit focul!

Două case din localitatea Cătămărăști Deal au fost în pericol din cauza unui incendiu, izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 22:30. După ajutor au sunat atât proprietarii gospodăriei unde s-a produs evenimentul, cât și vecinii, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD, au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp. Pompierii au constatat că ardeau acoperișurile a două anexe și exista pericolul de propagare a flăcărilor la casa proprietarului, dar și a vecinului. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 70 m.p.”. a precizat Dorina Lupu.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, acoperișul uneia dintre anexe s-a aprins din cauza coșului de evacuare a fumului de la boiler care nu a fost protejat termic față de materialele combustibile. Fiind construite una lângă alta, flăcările s-au extins la cea de-a doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *