Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID. Care este situația îmbolnăvirilor la Botoșani

Județul Botoșani înregistrează doar câteva cazuri de îmbolnăviri COVID pe zi, față de alte județe din țară. Potrivot reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, este vorba de o medie de 10 cazuri noi de coronavirus pe zi, în ultima săptămână.

Este o medie de 10 cazuri pe zi. Dată fiind această situație, deocamdată nu există o presiune pe spitale”, a declarat Teodor Ferariu, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Dată fiind creșterea alarmantă în țară a cazurilor COVID, Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila anunța că vârful acestui nou val va fi atins în august, când vom avea 10 mii de imbolnaviri pe zi. Cele mai intalnite simptome în acest nou val de îmbolnăviri sunt durerea de cap, durerile musculare şi durerea în gât. Mai puţin febră sau dificultăţile de respiraţie. Se ştie deja că protecţia oferită de vaccinuri şi de infectări precedente scade după câteva luni. De asemenea, Alexandru Rafila recomandă vaccinarea şi spune că serurile actuale protejează în faţa formelor grave de boală. Vaccinarea Covid se face acum la medicii de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *