FOTO Model din Botoșani, de la cele mai tari concursuri de miss la… pușcărie. „Da, sunt în închisoare”

O tânără din Botoșani, care a participat la unele dintre cele mai tari concursuri de modelling, a avut parte de o experiență neobișnuită. Ioana Dorohoi a defilat… la închisoare. Tânăra a participat la un show de modă în „Închisoarea lui Socrate” din Atena. Este vorba despre o închisoare de femei, care au făcut diverse fărădelegi, de la furturi și violențe până la crime.

Ioana a participat și la organizarea show-ului de modă, astfel că, alături de o echipă întreagă de hairstyliști și make-up artiști, le-a arătat doamnelor de după gratii cum să nu își piardă feminitatea nici în cel mai sumbru loc în care le-a dus viața. Botoșăneanca, Miss Tourism Europe 2021, și jurat la Miss Planet 2022, le-a învățat cum să defileze, a discutat cu deținutele, le-a aflat poveștile, au împărțit idei etc.

„Da! Sunt în închisoare! O închisoare pentru femei în Atena!  Am fost atât de entuziasmată pentru acest eveniment, mai ales pentru că nu am mai fost niciodată într-o închisoare și chiar eram curioasă cum este înăuntru. Ieri am avut șansa să îndeplinesc această dorință (dorințe ciudate mai am). Este prima dată când într-o închisoare are loc un show de modă. Am avut colecția de iarnă de la Georgia Chioni și colecția de vară”, a mărturisit Ioana.

Acolo, femeile nu au voie să poarte bijuterii ori haine frumoase și nici să se machieze ori să își vopsească unghiile, așa că multe dintre ele au profitat din plin de această șansă.

Le-am instruit cum să meargă, și-au făcut unghiile, machiajul, coafura, întregul pachet cu care suntem obișnuite noi femeile. Aproape că au uitat cum se simte pe pielea lor și cum se simt ca femei”,a mărturisit botoșăneanca.

Tânăra ne-a spus că după această experiență a realizat încă o dată cât de prețioasă este libertatea.

„Mă uitam la ușa aceea pe care am intrat. Eu puteam să ies oricând, ele nu. Unele așteaptă ani întregi să poată ieși pe acea ușă. A fost un sentiment unic”, a spus Ioana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *