Distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu printr-o cunoscută rețea de farmacii

Farmaciile Help Net au fost incluse de Ministerul Sănătății pe lista unităților care vor distribui gratuit către populație medicamentul Iodură de Potasiu, 65 mg, comprimate. Toate unitățile farmaceutice Help Net din întreaga țară au primit comprimatele din partea Direcţiilor de Sănătate Publică și participă la această acțiune cu respectarea normelor anunțate de Ministerul Sănătății.

Astfel, farmaciile Help Net eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripției medicale emise de medicul de familie, în format original. Odată cu medicamentul, unitățile pun la dispoziție și informațiile privind modul de administrare, conform fișei informative pentru pacienți cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate. Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicațiile autorităților și doar în caz de eveniment sau incident nuclear, în doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

 În farmacie, pacientul sau, după caz, aparținătorul semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, iar documentul semnat va rămâne în farmacie împreună cu formularul original al prescripției medicale emise de medicul de familie.

Primar nou într-o comună din Botoșani. Și-a început mandatul din această săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *