Meteorit descoperit în judeţ

La Suharau a fost gasit intr-un crater un obiect sferic despre care specialistii spun ca ar fi un meteorit. Un barbat din Suharau a descoperit marti seara un crater in gradina. Angajat al municipalitatii, Dumitru Zvanca a precizat ca, inainte de a iesi din casa, a auzit un zgomot puternic. 

Dupa ce a sapat in craterul format, localnicul a vazut o minge neagra, cu diametrul de aproximativ sapte centimetri, si a presupus ca este vorba de un meteorit. Specialistii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) au fost imediat anuntati de cele intamplate si au ridicat obiectul pentru a-l supune testelor.

Am verificat daca acest obiect este intr-adevar meteorit si l-am masurat in ideea de a constata daca are in componenta si elemente de radioactivitate. Am avut ocazia poate unica in viata sa intram in posesia unui asemenea obiect„, a specificat geologul Sorin Grindei, completand ca meteoritul care a cazut in Suharau face parte din categoria corpurilor pietroase.

Specialistii sustin ca, pana in momentul in care meteoritul s-a izbit de pamant, diametrul acestuia s-a micsorat de aproape 10 ori din cauza procesului de ardere.

Specialistii in domeniu considera ca cel mai probabil micrometeoritul provine din ploaia de stele care a avut loc in perioada 3 – 5 mai.

O mostra a corpului ceresc a fost trimisa pentru cercetare si specialistilor Facultatii de Geologie din Iasi.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *