Cel mai mic copil născut la Maternitatea Botoșani: 620 de grame. Cât cântărește cel mai mare bebeluș născut anul acesta

Un copil născut, anul acesta, la Maternitatea Botoșani a cântărit doar 620 de grame, fiind bebelușul cu cea mai mică greutate născut la secția din Botoșani. Cel mai mare copil a cântărit 4.800 grame. Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, de medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu.

Potrivit acesteia, anul acesta, până în luna iunie, au fost 116 de nașteri, din care 101 au fost nașteri premature, la Maternitatea Botoșani. Medicul a vorbit despre importanța echipamentelor medicale care au fost achiziționate ori donate către unitatea medicală și care fac diferența între viață și moarte în cazul bebelușilor născuți prematur.

Când un copil ajunge să fie intubat, asta înseamnă că ceva foarte grav s-a întâmplat. Mortalitatea este foarte ridicată la un copil intubat. În momentul în care acel copil de pe aparatul de ventilație nu răspunde la tratament vorbim despre ceva foarte grav și atunci noile aparate de ventilație vin cu ventilație de frecvență înaltă”, a spus medicul.

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Botoșani a primit, prin intermediul Organizației Salvați Copiii, 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blender de aer, 1 hota filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 CPAP – pentru a le oferi celor mici tratamente cât mai acurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *