VIDEO Aparatură medicală de aproape 900.000 lei pentru Secția de Neonatologie de la Maternitatea Botoșani. „Este cea mai mare finanțare din cadrul Fondului Viață pentru Nou- Născuți”

Aparatură medicală de aproape 900.000 lei a fost donată de Organizația Salvați Copiii România pentru Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani. Este vorba despre o sumă totală de 894.300 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blender de aer, 1 hota filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 CPAP – pentru a le oferi celor mici tratamente cât mai acurate.

Totul a fost posibil în  cadrul proiectului Șansă la viață pentru nou născuții din Botoșani finanțat prin Fondului Viață pentru Nou-Născuți, Fundația Vodafone Romania. De finanțare beneficiază șase secții: Botoșani, Craiova, Slatina, Târgu Mureș, Mediaș și Caransebeș.

„La Botoșani, mă bucur să spun că este cea mai mare finanțare din cadrul Fondului Viață pentru Nou- Născuți, în valoare de aproape 190.000 de euro”, a declarat Angela Galeța, director Fundația Vodafone România.

În 2021, la Maternitatea Botoșani s-au născut peste 2.500 de copii, dintre care aproape 10% au fost prematuri. În 2022, până acum, s-au născut 1.160 de copii, din care 10% au venit pe lume înainte de termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *