Ce nu a distrus seceta, a distrus grindina. Așa arată porumbul într-o localitate din Botoșani

Ce nu a distrus seceta, a distrus grindina pe câmpurile din județul Botoșani. În timp ce specialiștii din agricultură evaluează pagubele produse de secetă, la Băbiceni, în comuna Durnești, oamenii se plâng că grindina de la sfârșitul lunii iunie le-a distrus tot ce mai aveau pe câmp.

Două case au fost distruse și alte 13 au fost avariate în urma furtunilor puternice care au afectat comuna Durnești, arată un raport întocmit de administrația locală. Potrivit bilanțului Primăriei comunei Durnești, ploile torențiale, vijeliile cu aspect de tornadă și grindina au avariat și 37 de aneze gospodărești în special de pe raza localităților Băbiceni, Broșteni și Durnești.

Ploile torențiale, care au creat viituri, au afectat, susțin reprezentanții de la Primăria Durnești, și trei kilometri de drumuri comunale, precum și 30 de kilometri de străzi din satele comunei. Vântul puternic a afectat și rețelele electrice, dar și stâlpi de comunicații. Deocamdată nu există o cifră exactă în ceea ce privește pagubele produse pe câmpurile oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *