Drumurile dint-o localitate din Botoșani, modernizate cu peste 8 milioane de lei

Drumurile de interes local din comuna Mihăileni vor fi modernizate în baza unui proiect de investiții a căror valoare se ridică la 8,3 milioane de lei. Primăria Mihăileni a scos la licitație lucrarea pentru a găsi o firmă de construcții care să asfalteze cei 5,9 kilometri de drum din proiect, după o consolidare a fundației.

Înainte de realizarea structurii rutiere se vor executa lucrări de terasamente (săpături și umpluturi pentru aducerea la cotă a patului drumurilor) și lucrări pregătitoare (scarificarea, reprofilarea și cilindrarea pietruirii existente). Acostamentele se vor executa din balast de 10 cm grosime, cu o panta de 4% spre șanțuri. Pe sectoarele cu șanțuri sau rigole betonate acostamentele se vor executa din beton C30/37 de 10 cm grosime”, susțin reprezentanții Primăriei Mihăileni.

Durata contractului este de maxim 24 de luni.

2 thoughts on “Drumurile dint-o localitate din Botoșani, modernizate cu peste 8 milioane de lei

  1. O reteta sigura in toate localitatile. Licitatie la comisioane, cine ofera mai mult si anterior a fost de cuvant, nu a dat tepe. Lucrarea facuta in dorul lelii fara eforturi prea mari. Straturi de imbracaminte mai subtiri ca in proiect, bitum ieftin in dozaj redus, compactare slaba. Din economii se platesc comisioanele de 10% sau mai mult. Peste 2-3 ani este nevoie de reparatii si circuitul proiectant, licitatie, executie se reia. Recent Sc Antrepriza a avut lucrare in comuna Hangu Neamt si dupa jumatate de an se macina drumul reabilitat.

  2. O reteta sigura in toate localitatile. LIcitatie la comisioane, cine ofera mai mul si nua dat tepe anterior. Executie in dorul lelii, fara eforturi prea maa se macine.ris. Straturi de imbracaminte rutiera mai subtiri ca in proiect, bitum ieftin in dozaj redus, compactare slaba. Comisioane de 10% sau mai mult de la proiectant, constructor, diriginte de santier. Dupa 2-3 ani drumul are nevoie de reparatii. Ciclul de reparatii se reia. Recent SC Antrepriza a avut o lucrare un drum in com Hangu-Neamt care dupa cateva luni de la reabilitare a inceput sa se macine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *