DSP va sesiza Inspectoratul Muncii în cazul managerilor de spitale care nu vor accepta personalul redistribuit din spitalele reprofilate

Miercuri, a fost ultima zi în care personalul sanitar din unităţile reprofilate au mai putut depune opţiunile pentru a fi redistribuiţi pe posturi. La nivelul judeţului Botoşani, un număr de 25 de foşti angajaţi ai Spitalului Dorohoi şi ai Spitalului Truşeşti au rămas nerepartizaţi. Redistribuirea propriu-zisă va fi realizată de către direcţiile de sănătate publică în datele de 12 şi 13 mai 2011.

„Joi, vom şti câţi au depus solicitări. Până miercuri la amiază erau şase cereri depuse. Acum nu ştim dacă toţi vor posturi sau îşi depun actele pentru şomaj”, a precizat Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătăţii spune că vor exista aceleaşi criterii de repartiţie ca şi cele prevăzute în primele 3 etape, respectiv vechimea în funcţie şi cariera profesională  desfăşurată până în prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică vor sesiza Inspectoratul Muncii în cazul managerilor care, deşi au posturi vacante în unitatea pe care o conduc, nu acceptă personalul redistribuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *