Slujbă cu rugăciuni pentru ploaie, duminică, la o mănăstire din Botoșani

În tot mai multe lăcașuri de cult din județul Botoșani se fac, în această perioadă, rugăciuni pentru ploaie. Duminică, la Mănăstirea Popăuți din municipiu, se va săvârși o slujbă specială cu rugăciuni pentru ploaie la vreme de secetă, potrivit Protopopiatului Botoșani.

Tot mai mulți credincioși se roagă Divinității pentru precipitații în condițiile în care din cauza lipsei ploii, au secat inclusiv mai multe pârâuri din județ, apa poate fi luată cu restricții, culturile se usucă pe câmp, iar unii oameni nu au nici măcar cu ce să își adape animalele.

Meteorologii anunță zile de foc

Meteorologii anunță în continuare zile de foc. Dacă Botoșaniul a ieșit de sub incidența de Cod Portocaliu, rămâne sub cea de Cod Galben de caniculă. Valul de căldură va persista în județul Botoșani, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unităţi. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Cum să faceți față căldurii?
✔️ ️beți suficientă apă pentru a vă hidrata;
✔️purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
✔️evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
✔️️ consumați fructe și legume proaspete;
✔️ ️păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;
✔️ ️nu lăsați copiii sau animalele singuri / singure în autoturisme;
✔️ ️alternați perioadele de lucru cu cele de repaus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com