Un pârâu din județul Botoșani a secat, iar animalele nu mai au apă. Primar: Avem o problemă gravă

Crescătorii de animale de pe raza oraşului Flămânzi sunt în imposibilitatea de a-şi adăpa oile sau vacile, ca urmare a secării pârâului Miletin, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Dan Oloeriu.
Potrivit acestuia, pârâul reprezenta principala sursă de apă pentru animale, însă, pe fondul temperaturilor foarte ridicate şi a lipsei precipitaţiilor, acesta a secat.

“Avem o problemă gravă cu animalele, pentru că Miletinul a secat şi oamenii caută fel de fel de soluţii, pe la fântâni… Îi mai ajutăm noi cu diverse bazine… Noi avem undeva la peste 10.000 de capete de ovine, pentru care trebuie să aducă apa cu cisterna, cu bidoanele de o tonă. Miletinul era unica sursă şi acum trebuie să caute alte surse de a procura apa, de la iazuri, fântâni care sunt mai la şes şi care au apă mai multă”, a afirmat Oloeriu.

Acesta susţine că în satele Prisacani şi Chiţoveni sunt probleme şi în asigurarea apei menajere pentru populaţie, în condiţiile în care fântânile au rămas fără apă.

În acelaşi timp, patru comune din judeţul Botoşani – Drăguşeni, Văculeşti, Suliţa şi Cristeşti primesc apă pentru populaţie cu ajutorul maşinilor de pompieri, au anunţat, joi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Măsura a fost luată pe fondul secetei excesive care afectează judeţul, după ce prefectul Sorin Cornilă, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus punerea în aplicare a Planului de măsuri de prevenire şi reducere a riscului de manifestare a situaţiilor de urgenţă pe perioada sezonului estival, precum seceta şi canicula.

“La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost înfiinţate puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populaţia cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei şi secetei şi au fost identificate persoanele vulnerabile”, mai precizează oficialii ISU Botoşani.

Articol preluat de pe AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *