Soldați din Botoșani fotografiați în timp ce învață copiii să tragă cu mitraliera. Ministrul Apărării a dispus o anchetă

Soldați din Botoșani au fost fotografiați în timp ce învățau copiii să tragă cu mitraliera. Surse din cadrul Ministerului Apărării au precizat, pentru Newsweek România, că ministrul Vasile Dîncu a dispus o anchetă în acest caz.

Pe pagina de FB a Ministerului Apărării au fost postate foarte multe imagini de la un eveniment la care a participat și un detașament al armatei române din Botoșani. Potrivit descrierii acțiunii, copiii sunt „mici luptători”, iar soldații români i-au „instruit în utilizarea și mânuirea unei arme”, astfel că minorii au fost plini de „adrenalină”.

Pozele în care militarii îi învață explicit pe copii să tragă cu arma au fost șterse ulterior de pe pagina de FB a Ministerului Apărării, dar au rămas pe pagina Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Ce postare apărut pe Pagina de FB a Ministerului Apărării:

„Militarii botoșăneni, în mijlocul copiilor. Copiii și voluntarii Taberei JoyCamps Romania, împreună cu partenerii de la Școala Lunca și Primăria Lunca, au participat la câteva activități demonstrative susținute de militari ai Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” din Botoșani. De asemenea, elevii au avut ocazia să poarte conversații cu militarii despre ceea ce înseamnă și presupune profesia militară. Totodată, colegii noștri i-au ,,instruit” în utilizarea și mânuirea unei arme, moment ce a făcut ca interacțiunea cu ,,micii luptători” să fie una plină de adrenalină. Mulțumim tuturor celor care s-au bucurat alături de noi și le dorim pe această cale, vacanță plăcută!”, a scris în respectiva postare.

Sursa: newsweek.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *