FOTO Încă o primărie din Botoșani amendată de Garda de Mediu

Încă o primărie din județul Botoșani a fost amendată de Garda de Mediu în urma unor controale. Este vorba despre Primăria Coțușca, care a primit vizita comisarilor pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de sablubrizare.

Printre neregulile constatate se numără: neatingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare și reciclare; neutilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori (invlusiv populație); neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021 și au fost găsite amplasamente pe care erau depozitate deșeuri în amestec.

„S-au stabilit în sarcina UAT Coțușca 5 măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate și s-a aplicat o sancțiune contravențională, astfel: amendă în cuantum de 15.000 lei pentru neatingerea țintei de colectare separată în vederea reciclării pentru anul 2021. În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 66, alin. (1), lit. b Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte:,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *