Niciun liceu din județul Botoșani nu a avut promovabilitate de 100% la Bacalaureat. Vezi clasamentul liceelor după rezultate!

bacalaureat 2011 rezultate Mihai EminescuNiciun liceu din județul Botoșani nu a reușit să înregistreze promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat. Cea mai mare rată de promovare are Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, respectiv 99,57%, urmat de Colegiul Național ”A.T.Laurian” cu 99,07% și Liceul pedagogic-93,83%.

Liceul din Pomârla este codaș, cu zero promovabilitate, în timp ce la Liceul ”Elie Radu”, care avea înainte de contestații zero promovați, după contestații au fost admiși doi elevi.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la examenul de Bacalaureat, în  județul Botoșani au promovat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 74,12% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare  este 76,2%, comparativ cu anul școlar anterior când a fost 68,3%.

7 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, respectiv: Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului “Dimitrie Cantemir” Darabani și Gîrțu Anamaria Adelina de la Liceul “Regina Maria” Dorohoi. Astfel, județul Botoșani își păstrează locul în topul primelor  județe raportat la numărul mediilor de 10.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 1356 de contestații, dintre care 619 au fost la disciplina Limba și  literatura română, 345 de contestații au fost la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 392 de contestații au fost înregistrate la proba la alegere (proba Ed)). În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 33,06% dintre candidați au primit o notă mai mare cu  0,5 p, 31,72 % au avut nota mărită cu 0,5-1p, 9,85% au avut nota mărită cu mai mult de 1 punct, și doar 1% dintre candidați au primit o notă  mai mare cu 1,5 puncte.

Au fost și situații de micșorare a notei inițiale,  24,37% dinte candidați primind note micșorate cu 0,5 până la 1,5 puncte. La proba obligatorie a profilului  55,49% dintre candidați au primit nota mai mare cu până la 1,5 puncte, iar 44,51% au primit o notă micșorată. În ceea ce privește proba la alegere a profilului, 62,97% dintre candidați au primit o notă mai mare cu până la 1 punct, și 37,03% au avut nota micșorată, precizează IȘJ Botoșani.

Vezi aici clasamentul liceelor din Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *