Două licee din Botoșani, cu rată de promovabilitate zero. Vezi clasamentul liceelor din județ la Bacalaureat, înainte de contestații

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a realizat o statistică a liceelor cu cele mai mari sau mai mici procente de promovabilitate, calculate după numărul de reușiți din prezenți, dar și procentele rezultate din calculele de raportare a numărului de reușiți din totalul elevilor claselor terminale înscriși la începutul anului școlar.

Statistica, care arată rezultatele pe licee înainte de contestații, scoate în evidență faptul că în unele licee din județul Botoșani examenul de maturitate a fost tratat cu indiferență.

În două licee, promovabilitatea este zero. Este vorba de Liceul Pomârla, unde au fost 8 elevi în clasa XII-a, 3 s-au înscris la bacalaureat, s-au prezentat doi și niciunul nu a promovat. Situația este mai îngrijorătoare la Liceul Elie Radu din Botoșani, unde din cei 48 de elevi de clasa XII-a, s-au înscris la bacalaureat 3 elevi, s-au prezentat doar 2 și niciunul nu a promovat. La coada clasamentului se mai află Liceul Șendriceni cu o promovabilitate de 10,34%, Liceul Tehnologic Todireni – 25%  promovabilitate și Liceul Dimitrie Negreanu Botoșani – 26,39%.

În top 5 cele mai bune licee funcție de promovabilitatea la bacalaureat se situează Colegiul Național ”Mihai Eminescu” – 99,13%, Colegiul Național ”A.T.Laurian” – 99,07%, Liceul Pedagogic – 94,78%, Liceul Teoretic ”Gr. Antipa” – 89,72% și Colegiul Național ”Gr. Ghica” Dorohoi – 88,02%.

La nivelul județului Botoșani, rata de promovare înainte de contestații este de 74,12%. Vezi aici top licee bacalaureat Botoșani!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *