Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat la Botoșani, peste media națională. Județul Botoșani, în top 10

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat la nivelul județului Botoșani este peste media națională, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Botoșani, au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele. În timp ce la nivel național, rate de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de 73,3%, la nivelul județului Botoșani, rata este peste media națională, fiind de 74,12%, mai mare și decât cel înregistrat în anul precedent, când a fost de 68,30%.

Șase eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, respectiv: Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, iar Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului “Dimitrie Cantemir” Darabani.

Această reușită a elevelor menționate, poziționează județul nostru în top 10, ocupând poziția a 8-a în clasamentul național. Felicităm absolvenții care au obținut rezultate excepționale la examenul de bacalaureat, precum și pe toți cei care l-au promovat. Mulțumim fiecărui coleg profesor și informatician implicat în buna organizare și desfășurare a examenului”, precizează IȘJ.

Menționăm că astăzi, 27.06.2022, până la ora 18,00 se pot depune contestații, atât în centrul de examen, cât și online, la adresele menționate pe site-ul Inspectoratului școlar județean Botoșani, https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2022/03/Contestatii_bacalaureat_adrese_e-mail.pdf. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 1 iulie 2022.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *