Un bărbat din Botoșani, care s-a distrat pe seama unei femei, pe care a sechestrat-o și violat-o, condamnat la ani buni de închisoare

Un bărbat din Botoșani, care s-a distrat pe seama unei femei, pe care a sechestrat-o și violat-o, a fost condamnat la ani buni de închisoare. Este vorba de Sorin Mihalache, din comuna Coțușca, care în vara anului 2020, a violat o femeie cu afecțiuni psihice, după ce inițial a dus-o pe un câmp și a legat-o de mâini și picioare și a bătut-o.

Botoșăneanul, în vârstă de 51 de ani, care se află în Penitenciarul Botoșani, a fost condamnat, definitiv, la zece ani și opt luni de închisoare, în baza unei sentințe date de Curtea de Apel Suceava. El a fost găsit vinovat în dosarul în care a fost acuzat de viol, de lipsire de libertate în mod ilegal, dar și de lovire și alte violențe.

Individul a primit și interdicția de a se apropia de locuinţa victimei ori de alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale, la o distanţă mai mică de 200 de metri.

Totul s-a petrecut în iunie 2020 în satul Cotu Miculinți din comuna Coțușca, când bărbatul a răpit o femeie de 41 de ani, care suferea de unele afecțiuni psihice, a dus-o pe un câmp, unde a legat-o, a lovit-o și a violat-o timp de trei zile. Botoșăneanul este un „client” mai vechi al oamenilor legii, el fiind eliberat din Penitenciar în 2018.

FOTO Individul din Botoșani, care a sechestrat și violat o femeie, a fost prins de polițiști în prima zi de Paște

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul formulat de inculpatul Mihalache Sorin împotriva Sentinţei penale nr. 90 din 05.05.2022 a Judecătoriei Săveni pronunţată în dosarul nr. 1575/217/2021. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 10 (zece) ani şi 8 (opt) luni închisoare şi repune pedepsele în individualitatea lor. Constată că prin Încheierea din data de 06.06.2022 pronunţată de Curtea de Apel Suceava s-a dispus după cum urmează: „Admite sesizarea, invocată din oficiu de către instanţa de judecată, privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată şi condamnat în primă instanţă inculpatul Mihalache Sorin şi schimbă încadrarea juridică a faptelor privindu-l pe inculpatul Mihalache Sorin din trei infracţiuni, respectiv infracţiunea de viol prev. de art. 218 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal, infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin.1 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, şi infracţiunea de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, în două infracţiuni, respectiv infracţiunea de viol prev. de art. 218 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal, şi infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin.1 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal.” Înlătură din sentinţa penala apelată dispoziţia de condamnare a inculpatului Mihalache Sorin la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, sub aspectul infracţiunii de loviri sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 38, art. 41 alin. 1 Cod penal.

În temeiul art. 38 Cod penal şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedeapsa de 9 (nouă) ani închisoare la care a fost condamnat inculpatul sub aspectul infracţiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal, cu pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare la care a fost condamnat inculpatul sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, inculpatul urmând a executa în regim de detenţie pedeapsa rezultantă de 10 (zece) ani şi 4 (patru) luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare şi un spor de 1 an şi 4 luni închisoare, reprezentând o treime din pedeapsa de 4 ani închisoare). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii.

În temeiul art. 422 Cod procedură penală raportat la art. 72 Cod penal, deduce în continuare perioada arestării preventive dispusă faţă de inculpat, de la data pronunţării sentinţei penale apelate – 05.05.2022 până la zi – 23.06.2022. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru inculpat şi persoana vătămată rămân în sarcina statului şi se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava după cum urmează: 470 lei – conform delegaţiei nr. 1179/2022 – avocat oficiu Bodnar Ioana pentru persoana vătămată, şi 868 lei – conform delegaţiei nr. 1178/2022 – avocat oficiu Ostaficiuc Laurian pentru inculpat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 23 iunie 2022, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *