Peste 50 de elevi botoșăneni au lipsit, astăzi, la ultima probă a bacalaureatului

bacalaureatPeste 50 de elevi au lipsit, miercuri, 22 iunie,  la ultima probă a examenului de bacalaureat, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. La proba obligatorie la alegere (Ed) au participat 2635 de candidați. Au absentat 52 de candidați din 2687 înscriși.

Din totalul candidaților, 835 au susținut proba la disciplina  Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană,  199 de candidați au susținut examenul la disciplina Biologie vegetală și animală, 39 de candidați au susținut examenul la Chimie anorganică, 27 de candidați au susținut examenul la Chimie organică -teoretic, 5 candidați au susținut proba scrisă la disciplina Economie,  7 candidați au susținut proba la disciplina Filosofie. La disciplina Fizică au fost 103 candidați, în timp ce la disciplina Geografie au susținut proba 553 dintre candidații participanți. La disciplina Informatică au fost 137 de candidați, 703 dintre candidați au susținut proba la alegere la disciplina Logică, argumentare și comunicare, 13 candidați  au susținut proba la disciplina Psihologie și 14 candidați au susținut proba scrisă la Sociologie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 01 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *