„Cu dragoste pentru mame”, eveniment special la o mănăstire din Botoșani

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară o serie de întâlniri în cadrul proiectului „Cu dragoste pentru mame”, dedicat mamelor înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”. Zece mame s-au bucurat de Sfânta Liturghie, de prânz însoțit de socializare și de vizita la Mănăstirea Gorovei.

„Experiența trăită ne-a ajutat pe noi mamele să descoperim frumusețea clipelor trăite în sânul familiei Pro Vita, să cunoaștem femei puternice cu o poveste de viață fascinantă, ce te marchează și îți trezesc recunoștință. Am simțit căldura arzătoare a dragostei materne ce zace în inima acestor femei, ale căror ochi sunt plini de lacrimi de bucurie și împlinire, izvorâte din conștientizarea faptului că sunt respectate și apreciate pentru efortul de a păstra tradițiile, dar și pentru că mențin vie flacără cadrului familial”, a transmis una dintre mamele gazdă, Anca Maria Podoreanu.

În cadrul proiectului, zece mame care provin din județele Iași, Botoșani și Neamț se bucură de o zi dedicată doar lor, fiind invitate de alte zece mame gazdă. Lor le este dedicată o zi de duminică, ca semn de apreciere pentru efortul depus în educarea copiilor și pentru contribuția pe care o aduc în societate.

„Sunt întâlniri, rânduite de Dumnezeu, care au menirea de a te întoarce într-un univers al realității vieții, în care lucrurile simple, simțămintele autentice și dragostea pentru copii sunt la ele acasă. Așa a devenit o întâlnire aparent obișnuită într-o adevărată experiență de viață care ne-a demonstrat, mai ales nouă gazdelor, că binecuvântarea de a fi mamă și soție se poate împlini și astăzi  în viața de familie în firescul credinței și al jertfelniciei pentru cei dragi. Astfel, evenimentul organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu parohia noastră reprezintă un dar, pe care l-am trăit cu toată ființa noastră împreună cu doamnele participante, dar și o deschidere către alte activități cu tematică pro viață, care să ne aducă mai aproape de cei care duc, cu adevărat, binecuvântarea familiei creștine”, a declarat pr. Ionuț Apetrei.

Dimineața începe cu participarea la Sfânta Liturghie, iar după rugăciune le sunt oferite diplome de apreciere, flori și unele daruri. Urmează un prânz, prilej de comunicare și încurajare între cele zece invitate și mamele gazde.

„Cu dragoste, pentru mame» este o lecție de viață  pentru toți cei implicați în această activitate. În noianul de probleme de familie, ele găsesc cu greu timp pentru ele. Această zi le-a oferit o oportunitate de a simți că nu sunt singure, că sunt și alte mame care se confruntă cu situații asemănătoare de viață”, a spus Nicoleta Gavrilescu.

Până acum au mai avut loc întâlniri ale mamelor la Parohia Sfântul Haralambie din Iași, în 22 mai și la Parohia Sfântul Vasile din Iași, în 5 iunie. Pe 3 iulie se va desfășura evenimentul la Biroul Pro Vita al Protopopiatului Piatra Neamț.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com