A murit în timp ce era judecat pentru tentativă de omor. Botoșăneanul își înjunghiase femeia

Un bărbat din Botoșani care, la sfârșitul lunii mai a anului 2020, și-a înjunghiat concubina, chiar sub ochii fetiței sale de nouă ani, a murit în timp ce era judecat pentru tentativă de omor. Botoșăneanul Mihai Purice, de 45 de ani, a fost trimis în judecată în luna martie a anului trecut, însă la al 13-lea termen al procesului judecătorii au fost nevoit să închidă dosarul, ca urmare a morții inculpatului.

La sfârșitul lunii mai 2020, bărbatul din Corlăteni a tăiat-o pe femeia cu care locuia în jurul gâtului provocându-i acesteia o rană care a necesitat 12 zile de îngrijiri medicale.

Victima este mama a trei copilași și, la momentul respectiv a fost transportată cu ambulanța la Spital deoarece sângera puternic si a necesitat îngrijiri medicale. 

 

Botoșăneanul care și-a înjunghiat concubina, sub ochii fiicei sale, a fost reținut de polițiști

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. 6 Cod proc.penală rap. la art. 16 alin. 1 lit. f Cod de procedură penală, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Purice Mihai, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de „omor”, prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, în cauză intervenind decesului inculpatului. Constată că inculpatul Purice Mihai a fost reţinut 24 de ore la data de 31.05.2020, începând cu ora 17:45. În temeiul art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală lasă nesoluţionate acţiunile civile alăturate procesului penal de către părţile civile Prisacariu Elena, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi Spitalul Municipal Dorohoi, judeţul Botoşani. În baza disp. art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 20 iunie 2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, conform art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *