Rezultate la sânge: alcoolemie uriașă pentru șoferița care a ucis un bărbat din Botoșani la Iași

Șoferița care a ucis un bărbat din Botoșani într-un accident grav produs în noaptea de joi spre vineri la Iași avea o alcoolemie uriașă. Probele de sânge prelevate de anchetatori de la Adina Iuliana Ghervase arată că femeia în vârstă de 39 de ani avea o alcoolemie de 0,95 g/l alcool pur în sânge la prima probă, şi 0,77 g/l în cea de-a doua probă, după ce inițial rezultatul etilotestului era de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a lovit cu mașina opt muncitori de la societatea comercială Citadin SA, dintre care au murit pe loc, printre care și Ion Cojocaru, de 54 de ani, din Botoșani, iar patru au fost răniți. Adina Iuliana Ghervase a fost arestată sâmbătă pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Tragedia, pas cu pas

Filmul tragediei în care au murit un inginer şi trei muncitori necalificaţi de la Citadin începe în jurul orei 12 noaptea, atunci când Adina Iuliana Ghervase este observată că pleacă de acasă băută, scrie Ziarul de Iași. Ea se urcă în autoturismul firmei la care lucra ca agent comercial, un Alfa Romeo.

Cu o oră înainte, din apartamentul acesteia din Valea Lupului plecase “unul dintre concubinii săi”, după cum au afirmat vecinii. Aceasta era divorţată, însă cu primul soţ avea un copil de 13 ani, iar cu un alt concubin un băiat în vârstă de patru ani.

Femeia, care avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, a mers glonţ prin oraş, după cum arată camerele de luat vederi de pe traseu, gonind cu aproape 160 km/h pe unele porţiuni. În curba de la AMRS, femeia s-a speriat de ceva deoarece a lăsat volanul din mâini, maşina a lovit bordura, apoi s-a lovit de colţul unei case, izbind după aceea grupul de muncitori care se aflau adunaţi în jurul unei guri de canal pătrat.

Unii dintre ei aveau lopeţi, târnăcoape, mături, şi dădeau cu smoală porţiunea decupată din jurul capacului, urmând să aplice bitum. În apropiere de ei se afla parcată o autoutilitară încărcată cu unelte şi scule. Autoturismul scăpat de sub control a pulverizat pur şi simplu grupul de şapte muncitori, dintre care, nevătămat a scăpat doar şoferul autoutilitarei.

Autoturismul a lovit utilitara în final, nu înainte de a prinde trei muncitori şi pe şeful punctului de lucru. Cei patru oameni omorâţi sunt inginerul Duca Nicolae Ciprian, de 48 de ani, botoșăneanul Ioan Cojocaru, 54 de ani, Bounegru Constantin, 45 de ani, şi Şutacu Gheorghe, 48 de ani.

“Victimele efectuau lucrări de reparaţii la carosabil, pe prima bandă. Programul de lucru pentru intervenţie începuse la ora 22. Conducerea ITM a fost prezentă la faţa locului imediat după producerea evenimentului, iar la acest moment cercetarea se află în derulare”, a precizat Costel Grojdea, şeful ITM Iaşi.

Tragedie! Un bărbat din Botoșani, mort într-un grav accident rutier. Încă trei persoane și-au pierdut viața

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *