Un copil de opt ani, găsit fără suflare, după ce a căzut în albia unui râu

Tragedie pentru doi părinţi din Bistrița-Năsăud. Copilul lor în vârstă de opt ani a murit înecat după ce a căzut în albia unui râu. Echipajele de pompieri ajunse la faţa locului l-au scos din râu în stop cardio-respirator. Medicii nu au reușit să îi salveze viața deși l-au resuscitat minute în șir, potrivit stirileprotv.ro.

Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Târlișua. Băiețelul, împreună cu verișorul lui, s-au cățărat pe o salcie deasupra râului Ilişua. La un moment dat acesta s-a dezechilibrat și a căzut în apă, iar celălalt copil nu a reușit să îl salveze. Acesta din urmă și-a anunțat tatăl care a sărit după el să îl caute, dar nu l-a găsit. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-l scoate din râul adânc de cinci metri.

Mama copilului a crezut că acesta este în parc. Nici prin cap nu i-a trecut că merge pe malul apei să se joace, mai ales că nu știa să înoate.

Mama copilului: „Băiatul a spus că merge în sat, să meargă în sat să se dea pe hintă și a venit să vadă cum e apa și când a ajuns, a căzut în apă și s-a înecat, nu l-au mai găsit până au venit scafandrii”.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „Primul echipaj sosit la locul solicitării a reușit să îl scoată pe băiat din apă după aproximativ patru minute și imediat s-a început protocolul de resuscitare, din păcate după aproximativ 80 de minute de la practicarea protocolului, organismul băiețelului nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel echipajul de terapie intensivă a fost nevoit să declare decesul la locul solicitării”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările în acest caz. De asemenea, vor verifica și dacă s-au făcut excavări în râu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *