Gabriel, micuțul de trei ani, din Botoșani, care a ajuns cu arsuri grave la Iași, a fost operat de urgență. Copilul a fost intubat

Gabriel, copilul de trei ani din Cervicești, comuna Mihai Eminescu, care a fost preluat, joi, de un elicopter SMURD și dus de urgență la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, a fost operat pentru a i se prelucra zonele de arsură. Micuțul a fost imediat preluat de către medici, acesta având arsuri pe 35% din suprafața corpului, dar și arsuri de căi aeriene.

Pacientul, în vârstă de 3 ani a fost internat în Unitatea Funcțională de Arsi cu diagnosticul de Arsura prin contact, grad IIb-III, 35% suprafața corporală. La internare pacientul este stabil hemodinamic, se continuă terapia de rechilibrare hemodinamică inițiată de colegii din serviciul SMURD, se intervine chirurgical pentru prelucrarea zonelor de arsură. Datorită leziunilor faciale și cervicale grave se decide intubarea pacientului în vederea protezării cailor aeriene, a declarat, pentru infoiasionline.ro, medicul SIdonia Susanu, coordonator al Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria”.

Nenorocirea s-a produs când micuțul era acasă cu mama și celălalt frățior al său. Într-un moment de neatenție al femeii, a tras o oală cu lichid fierbinte de pe plită și s-a opărit. Speriată, femeia a sunat imediat la 112 și a cerut ajutor, iar copilul a fost preluat de o ambulanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *