Al treilea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România. Unde a fost înregistrat!

Sunt deja 3 cazuri de variola maimuței confirmate oficial, la trei bărbați din București. Pacienții se simt bine, însă vor rămâne izolați pentru 21 de zile.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat la un bărbat de 31 de ani din București, după ce a mers marți la un spital din Capitală.

Simptomele au apărut însă pe data de 10 iunie. Starea pacientului este bună, însă va rămâne internat. Bărbatul nu are istoric de călătorie.

Și ceilalți doi bărbați diagnosticați cu variola maimuței se simt bine. Unul este izolat și primește tratament la un spital din București, altul este izolat la domiciliu. Ministerul Sănătății a anunțat că nu există o legatură între aceste cazuri.

Pe de altă parte, Institutul de Sănătate Publică a făcut un set de reguli pentru persoanele confirmate cu această boală, pentru a preveni infectarea celor din jur. Potrivit recomandărilor, și contacții direcți ai celor diagnosticați deja trebuie să fie izolați 21 de zile, informeaza Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *