Cod Rutier 2022. Ce se întâmplă cu şoferii prinşi şi băuţi, şi drogaţi la volan

Șoferii depistați conducând pe drumurile publice în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, și a drogurilor vor fi acuzați de o singură infracțiune.

În România, consumul de alcool și/sau stupefiante, înainte de a te urca la volan, este strict interzis. Fiind o încălcare foarte gravă a unor legi, de-a lungul timpului, Justiția a revenit asupra lor pentru a le modifica. Se pare că încă o dată, legea a fost schimbată.

Șoferii depistați conducând pe drumurile publice în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, și a drogurilor vor fi acuzați de o singură infracțiune, nu de două, a stabilit, în februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), printr-o decizie ce a fost publicată marți în Monitorul oficial.

Codul penal menționează cele două infracțiuni ca fiind separate, având fiecare pedepse de până la cinci ani de închisoare. Asta înseamnă că cei ce vor fi depistați în trafic de către organele de poliție sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, nu li se va aplica tratamentul de concurs al infracțiunilor, ce duce la majorarea pedepselor aplicate, notează RomaniaTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *