Un pensionar a salvat sute de români. Bărbatul donează sânge de 44 de ani

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită astăzi, a făcut ca numeroase centre de transfuzii din țară să fie luate cu asalt. Donatorii care și-au făcut un obicei din a le călca pragul o dată la 70 de zile s-au bucurat că îi pot încuraja și pe alții să salveze vieți. La Galați, un pensionar care face acest lucru de 44 de ani, a calculat că, din aproape 100 de donări, a salvat 300 de vieți, potrivit StirileProtv.ro.

Gică Dimache este veteranul donatorilor din Galați. Fost proiectant pe platforma combinatului siderurgic, a început prin a-și ajuta un prieten care avea nevoie de sânge.

Gheorghiță Dimache, veteranul donatorilor: „Din 1978 – 44 de ani fac anul ăsta. Deci echivalentul a 11 olimpiade de sport, dacă o luăm așa. Și o să donez în continuare, cât îmi va permite calitatea sângelui. Și legea, bineînțeles.”

Mesajul lui a fost preluat astăzi și de elevii Școlii Postliceale sanitare „Carol Davila” din Galați. Iar gesturile simbolice au fost nenumărate, în special pentru că este Ziua Donatorului.

O angajată a Teatrului Dramatic din Galați își sărbătorește chiar ziua de naștere, asa că și-a chemat toți prietenii la centrul de transfuzii.

Rodica Ajder, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați: „Sunt mulți colegi de la mine care, după ce își dau sufletul pe scenă, vin și dau și puțin din inima lor aici, la centrul de donare. Și fac asta periodic.”

Dacă într-o zi obișnuită, la centrul din Galați, vin 50 de persoane să doneze, astăzi erau 100 înscrise la primele ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *