A apărut primul caz de variola maimuței în România. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

La câteva săptămâni după ce a fost depistată în mai multe țări europene, variola maimuței a ajuns și în România. Ministerul Sănătății a confirmat primul caz!

Potrivit sursei citate, este vorba despre un tânăr din București în vârstă de doar 26 de ani. În ceea ce privește starea de sănătate a acestuia, Ministerul anunță că diagnosticul a fost primit chiar astăzi, iar tânărul primește chiar în aceste momente un tratament simptomatic și se află în izolare, potrivit Capital.ro.

Sursa citată precizează că pacientul ar fi ajuns la spital noaptea trecută și că în prezent se află într-o stare destul de bună, însă izolarea este esențială. Referitor la diagnosticare acestuia, Ministerul anunță că în urma unor investigații realizate în ultimele ore s-a constatat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa.

În marea majoritate dintre acestea există  deja numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, arată sursa citată.

„Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Starea bărbatului este bună. Pacientul primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei”, a informat Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *