Filmul salvării bunicuței Catinca din Botoșani, căzută într-o fântână. „Nu mi-a răspuns. Cred că era foarte speriată”

O întâmplare cu final fericit a avut loc duminică în comuna Mileanca. A început cu o pereche de papuci văzuți lângă o fântână, de un localnic vigilent și a continuat cu o intervenție contracronometru pentru salvarea unei vieți, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Echipajele de pompieri din Darabani și Dorohoi s-au mobilizat imediat. Nu știau exact ce vor găsi la fața locului, doar că o persoană era într-o fântână și avea nevoie urgentă de ajutor. Odată ajunși, comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care a coordonat întreaga acțiune, a strigat-o pe femeie pentru a vedea cum se simte. Aflase ca o cheamă Catinca și că are 82 de ani.

„Nu mi-a răspuns. Cred că era foarte speriată. Era căzută în fântână, la o adâncime de aproximativ șase metri. Atunci ne-am dat seama că pentru a o scoate de acolo, unul dintre noi trebuie să coboare în acea fântână. Și l-am ales pe Răzvan, unul dintre colegii noștri”, a povestit lt.col. Sorin Constantin Barbacariu, coordonatorul acțiunii

Salvatorul a coborât în fântână și, ajutat de colegi, a reușit să o aducă pe femeie la suprafață. Aceasta era în hipotermie, dar conștientă. A fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță aflat la fața locului și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *