Directorul Spitalului Dorohoi: Facem eforturi disperate cu un număr redus de medici să asigurăm urgența

Criză de medici la Spitalul Municipal Dorohoi. Potrivit managerului unității spitalicești, Valerian Andrieș, volumul de muncă este tot mai mare, dar numărul medicilor este foarte mic. Conducerea spitalului scoate în continuare posturi la concurs.

Vreau să vă informez că în Spitalul Dorohoi facem eforturi disperate cu un număr redus de medici să asigurăm urgența. Avem un singur ORL-ist. Mai avem al doilea rezident, de anul V, care trebuie să ne vină la sfârșitul anului, începutul anului viitor. O să mai scoatem un post de ORL-ist. Doamna doctor care ar trebui să facă 16 consultații pe zi, că atât primim bani de la casă, face în jur de 30 în fiecare zi. Vede toate urgențele, atât la copii, cât și la adulți”, a spus Valerian Andrieș.

Din dorința de a îmbunătăți calitatea serviciilor Spitalul Municipal Dorohoi a demarat procedura pentru scoaterea la concurs a unor posturi pentru medici.

Astfel, se caută doi medici pentru specialitatea Medicină Generală/ Medicină de Familie în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Dorohoi, Pediatrie, Cardiologie, Radiologie si imagistica medicala, CPU, ATI. Posturile urmează să fie scoase la concurs în perioada următoare.

Recent, echipa medicală a unității spitalicești a fost completată cu trei medici noi respectiv Belceanu Alina – medic specialist endocrinologie, Gheorghiță Corneliu – medic specialist epidemiologie și Afloroaie Andreia medic rezident specialitatea ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *