Finanțele Publice din Botoșani au obținut în instanță insolvența unei societăți comerciale cu datorii la buget

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani a obținut în instanță insolvența unei societăți comerciale cu datorii la bugetul de stat. Tribunalul Botoșani a admis, marți, cererea formulată de AJFP pentru declanșarea insolvenței firmei La Turcu Baba Food SRL, al cărei administrare era asigurată de cetățeanul turc Kurt Serhat.

Magistrații din Botoșani au dispus numirea ca lichidator al firmei respectiv Cabinetul Individual de Insolvență Liahu Doru, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei.

La Turcu Baba Food SRL, care a activat în domeniul restaurantelor, a avut, în 2020 o cifră de afaceri de doar 99.000 de lei și o pierdere netă de 74.691 de lei

Solutia pe scurt:

Admite cererea formulată de creditorul DGRFP Iaşi, prin AJFP Botoşani, în contradictoriu cu debitorul SC LA TURCU BABA FOOD SRL, prin administrator KURT SERHAT. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului SC LA TURCU BABA FOOD SRL. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe CII LIAHU DORU care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 57 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei. Pune în vedere administratorului judiciar ca la prima şedinţă a adunării creditorilor să supună confirmarea sa şi onorariul provizoriu. În temeiul art. 74 din Legea nr. 85/2014, Pune în vedere debitorului ca în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. (1) din lege. În temeiul art. 99 din Legea 85/2014, Dispune ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii: debitorului, creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor potrivit art. 74 şi Oficiului Registrului Comerţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *